top of page

Nieuwsbrief maart 2024

Beste ouders en zwemmers van de Reddingsbrigade Amstelveen,


Op 13 maart heeft onze bestuursvoorzitter Ton Bakker afscheid genomen als voorzitter van Reddingsbrigade Amstelveen. Tijdens de ledenvergadering gaf Ton een speech ter afscheid. Daarin wenste hij het bestuur veel succes voor de toekomst, ook met de bouw van het nieuwe zwembad. Gelukkig blijft Ton wel als

instructeur betrokken bij de vereniging.


Ton heeft de voorzittershamer officieel overgedragen aan nieuwe bestuursvoorzitter Arend Rietveld. Verderop in deze nieuwsbrief stelt hij zich graag aan je voor.


Op 18 april aanstaande nemen wij nog op feestelijke wijze afscheid van Ton als voorzitter. De receptie zal in Silversant te Amstelveen gehouden worden, van 19.00 – 21.00 uur. Als je daarbij aanwezig wil zijn, kan je je aanmelden door een e-mail te sturen naar marlies.sienot@rb-amstelveen.nl.


Vanwege Ton’s inzet en passie voor de Reddingsbrigade is hij tijdens de Algemene Ledenvergadering ge-eerd met een erelidmaatschap. Ook zijn vrouw Wilma Bakker is al 55 jaar betrokken bij onze geliefde brigade. Zij werd net als haar man in de bloemetjes gezet en benoemd tot ere-lid. Een mooie kroon op zoveel jaar vrijwilligerswerk en liefde voor de RBA.


Nieuwe voorzitter Arend Rietveld

Ik ben 42 jaar oud en getrouwd met Cynthia. Samen hebben wedrie prachtige dochters die ook alle drie zwemles hebben bij deRBA. Ik ben zelf lid sinds 1987, heb hier ook leren zwemmen. Ik zit al een aantal jaar in het bestuur en mag nu voor drie jaarvoorzitter zijn. Ik heb er zin in! De uitdagingen voor het bestuurvoor de komende tijd: - Strandbewaking Aalsmeer opzetten in de zomer- Het 55-jarig bestaan in augustus- Aan de slag gaan met de basiseisen van de sociale veiligheid binnen de verenigingMocht je vragen hebben, spreek me gerust aan. Graag tot ziens!

Nieuw bestuurslid

Met het vertrek van Ton, kwam er ook een vacature in het bestuur. Herman Veldman heeft deze plek ingevuld. Herman is geen    onbekende binnen onze brigade, maar hij stelt zich graag nog even aan je voor: ‘Ik ben Herman, woon in Uithoorn en mag vanaf 13 maart deel uit maken van het bestuur van de Reddingsbrigade Amstelveen. Na het opheffen van de Uithoornse Reddingsbrigade, waar ik vanaf 1986 lid was, ben ik lid geworden van RBA. Ik kende de vereniging al omdat Ton en Barbara vaak in Uithoorn de examens af kwamen nemen en ik op mijn beurt in Amstelveen. Daarnaast zaten beide brigades in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en werkten wij daarin ook samen met oefeningen. Vanuit Uithoorn vulden wij de bemanning aan.
Er is in die tijd ook wel eens gesproken over een eventuele samenwerking op het gebied van de waterhulpverlening omdat RBA eerst een vlet en later de Tinn vanuit de NRV vloot heeft en Uithoorn een aantal schippers en opstappers had. 

Toen ik lid werd van RBA, ben ik mij daarom ook direct druk gaan maken over de Waterhulpverlening. Het bewaken van evenementen en het oefenen met de Tinn heeft nu een kleine vaste kern met leden die dat naast het reddend zwemmen willen doen. Omdat ik op de zaterdagen voor Reddingsbrigade Nederland het nodige actief ben, zal ik helaas niet vaak in het zwembad aanwezig zijn.’

Met de komst van Herman is het bestuur weer compleet en bestaat uit Arend Rietveld, Linda Manders, Stefan Blank, Soraja Polinet, Herman Veldman en Marlies Postma - Sienot.


Zomerbewaking in Aalsmeer

In de zomer van 2022 zijn wij als reddingsbrigade Amstelveen door de gemeente Aalsmeer benaderd om enkele evenementen op het water met onze kennis te gaan bewaken. Jaarlijks mogen wij daarom o.a. Vuurlicht, de Pramenrace en de Oceanus Poeloversteek van onze adviezen voorzien en daadwerkelijk bij aanwezig zijn. Onze inzet wordt daarbij zo gewaardeerd dat de gemeente Aalsmeer voor komende zomer een grote vraag heeft gesteld: ‘kan de Reddingsbrigade in de zeven weekenden van de zomervakantie op vrijdag, zaterdag en zondag een bewakingspost bij het surfeiland (het strandje) bezetten en met de boot op de Westeinder patrouilleren?’ 

Arend en Herman hebben de afgelopen maanden een aantal besprekingen hierover gevoerd en de kogel is door de kerk: de gemeente huurt de Reddingsbrigade in voor deze bewaking! Om ons daar goed op voor te bereiden, gaan wij met 8-10 leden dit voorjaar ook de opleiding Lifeguard volgen.

Lijkt het jou leuk om ook als opstapper mee te doen, dan horen we dat graag!


Andere evenementen waar de Waterhulpverlening van Reddingsbrigade Amstelveen de komende tijd bij aanwezig is:

- 16 maart, de Heineken Roeivierkamp in Amsterdam

- 26 mei, de Poeldag in Amstelveen

- 26 juni, de Westeinder zwemprestatietocht in Aalsmeer

- 7 september, Vuur en licht in Aalsmeer

- 14 september, Pramenrace in AalsmeerDiploma behaald

Als NRZ gecertificeerde brigade vinden wij het belangrijk dat onze

instructeurs goed opgeleid zijn. Zo zorgen we voor borging van de

kwaliteit van onze zwemlessen. We zijn daarom ook heel blij om te

kunnen meedelen dat instructeur Irene Manders de diploma’s

‘Instructeur Reddingsbrigade, niveau 3’ en ‘Instructeur Elementair Zwemmen, niveau 3’ heeft behaald. Gefeliciteerd Irene!

 

Zwem mee op 30 maart

Elke zaterdag liggen de kinderen in het zwembad en zitten de ouders op de tribune. Maar na het succes van 23 december jongstleden, nodigen we opnieuw de (groot)ouders uit om mee te zwemmen! Op 30 maart is het vrij zwemmen en mogen de ouders ook een frisse duik nemen in het zwembad. Dus neem je badpak of zwembroek mee! Eén (groot)ouder per zwemmend lid, geen broertjes of zusjes die niet leden zijn.Tijdens de meivakantie geen zwemles

Wegens de Meivakantie zal er op 27 april én 4 mei geen zwemles zijn.

Bijzondere lesdata tot de zomervakantie

30 maart         : vrij zwemmen

27 april            : geen zwemles

4 mei               : geen zwemles

25 mei             : Diplomazwemmen NRZ C*

6 juli                : Diplomazwemmen NRZ A en B*

13 juli              : Diploma Zwemmen Junior redder 1 t/m 4*

20 juli              : vrij zwemmen


* De leerlingen die mogen afzwemmen krijgen een schriftelijke uitnodiging mee van de zweminstructeur.

 

Hartelijke groet,

Bestuur Reddingsbrigade Amstelveen

Arend Rietveld

Reddingsbrigade Amstelveen
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page