top of page

We gaan weer open!!

Beste ouders en zwemmers


Helaas hebben wij 11 weken niet kunnen zwemmen in de Meerkamp. Komende zaterdag 6 juni mogen we volgens het nieuwe normaal gebruik maken van het zwembad.


Maar ook daar is het Corona nog steeds onder ons. Daarom zullen we ons moeten houden aan de 1.5 meter afstand. De protocollen zijn opgesteld door het bestuur van Reddingsbrigade Amstelveen op basis van de protocollen van de Meerkamp en het RIVM voor zwembaden. 12 jarigen mogen dan wel dichter bij elkaar zijn. Maar de instructie moet op de 1.5 meter afstand blijven, zowel op de kant als in het water. Dat is dan wel veilig voor instructie aan gevorderde kinderen, maar het is niet veilig om op 1.5 meter afstand in het ondiepe bad les te geven. De instructeurs kunnen dus niet dichtbij komen om correcties te geven aan een leerling tijdens de les, om te troosten als hij of zij dat nodig heeft, en in zijn algemeenheid om veilig en goed zwemles te geven.


We hebben daarom besloten om GEEN les te geven in het ondiepe bad, zowel voor het 1e uur als voor het 2e uur. Dit i.v.m. de veiligheid van uw kind en om op correcte wijze de normen te hanteren.


Zwemles in het 25 meter bad voor diploma A en B kan wel doorgaan, dus ook voor hen die bij de duikplank A zwemmen is er WEL les. A en B zwemmen mogen als uitzondering met bovenkleding aan en we proberen op 4 juli examen in te plannen voor hen. Alle eerder geplande examens gaan dus sowieso niet door!


De zwemmend redden lessen in het 25 meter bad gaan wel door maar zonder bovenkleding. Voor C en zwemmend reden zal er helaas GEEN examen mogelijk zijn voor de zomer vakantie.


Voor in het zwembad zijn er 2 protocollen bij deze email bijgevoegd. Voor eenieders veiligheid zullen wij als Reddingbrigade Amstelveen zich hier uiteraard ook aan moeten houden.

4 Juli is de laatste zaterdag voor de zomervakantie.

Wij hopen dat we er na de zomervakantie 22 augustus meer mogelijk is, om zo normaal mogelijk zwemles te geven, wij zullen u tegen die tijd hierover informeren.Vriendelijke groet,

Bestuur Reddingsbrigade Amstelveen

Ton Bakker
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page